субота, 02 травня 2020 18:29

Масова роздача паспортів РФ: навіщо Путіну нові громадяни

Масова роздача паспортів РФ: навіщо Путіну нові громадяни
На Донбасі масово роздають паспорти. Фото: pixabay.com

У минулому, 2019-му році, громадянство РФ отримали 136 тис. жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, у 2020-му їхнє число може перевищити 300 тис.

На думку командувача Об'єднаними силами Володимира Кравченка, політика Кремля щодо спрощення отримання російського громадянства жителям ОРДЛО є одним з найбільш дестабілізаційних чинників як у районі проведення ООС, так і в Україні в цілому, пише Укрінформ.

За інформацією міграційних служб, російське громадянство у 2019-му році отримали 136 тис. жителів так званих республік ЛДНР, підконтрольних РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку Донбас, потім Москва: глава дипломатії ЄС розповів про найближчі плани

"За умови збереження активності жителів цих квазідержавних утворень і розширення можливостей російських міграційних служб у 2020 році зазначений показник може перевищити позначку в 300 тис.", – підкреслив Кравченко.

При цьому він зазначив, що соціально-економічні показники ОРДЛО говорять про наявність на цих територіях системних проблем: підприємства закриваються, виробничі потужності простоюють, прибуток відсутній, зарплата та податки не сплачуються, борги ростуть.

На думку Кравченка, це свідчить про те, що окупаційні адміністрації не здатні самостійно, без фінансової підтримки та ринків збуту РФ, розв'язувати економічні проблеми.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російська зброя потрапляє на окуповані території Донбасу "контрабандою".

Зараз ви читаєте новину «Масова роздача паспортів РФ: навіщо Путіну нові громадяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути