понеділок, 09 травня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Маріуполь ризикує перетворитися на Венецію з лайна" - Андрющенко 

"Маріуполь ризикує перетворитися на Венецію з лайна" - Андрющенко 
Маріуполь - це Україна. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

У зруйнованому й заблокованому Маріуполі на Донеччині окупанти запустили помпову станцію.

Подію присвятити Дню Перемоги 9 травня, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram.

"Окупанти без огляду на наслідки намагаються сьогодні (9 травня. - Gazeta.ua) на честь "перемоги" запустити хоч щось з інфраструктури. Через оперативне прокладання нового кабелю з Маріупольського району запустили помпову станцію в село Старий Крим для подання води в місто. Вода йтиме трубами через неможливість запускання помпових станцій у місті. Тобто, повільне наповнення водопроводу буде, але лише там, де природний схил дозволить", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: розблокувати Маріуполь воєнним шляхом неможливо

Такі дії матимуть негативний наслідок через неробочу каналізацію, помпи очисних споруд і пробиття водоводу в домах і на вулицях, переконаний Андрющенко.

"Так Маріуполь ризикує швидко перетвориться на Венецію з лайна. Але хто про це думає? Головне, щоб псевдомер на камери мав змогу відкрити кран. А там хоч потоп. І в цьому випадку - це не просто вислів, а реальний план", - додав він.

Раніше в Маріуполі запустили перший автобусний маршрут. На ньому курсує лише один автобус. Терористи анонсували другий маршрут - теж з одним автобусом, додав Андрющенко. Сталося це під час візиту в місто окупантів-високопосадовців. Ідеться про першого заступника адміністрації президента РФ Сергія Кириєнка та секретаря генради "Единой России" Андрія Турчака. Обидва є кураторами інтеграції Маріуполя до Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Маріуполь ризикує перетворитися на Венецію з лайна" - Андрющенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути