Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2022 23:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріуполь перетворюють на військову базу російських окупантів

Російські окупанти перетворюють Маріуполь на військову базу.

Пріоритет на будівництво абсолютно всіх великих об'єктів у місті надано одному з офіційних забудовників міноборони РФ ПРК "Военно-строительная компания". Про це повідомили в управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ.

Вказана компанія уже встигла за час окупації міста побудувати величезний медичний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До окупованого Мелітополя з'їжджаються кадировці: Федоров розкрив подробиці

Цей заклад анонсувався як "Багатофункціональний діагностичний центр", а по факту – це великий військовий шпиталь, який не приймає цивільних пацієнтів, окрім особливих випадків. Цей медзаклад легко помітити з повітря, оскільки на одній із будівель він має величезний надпис "Армия России".

Автор: Телеграм СтратКомЗСУ
 

Військова компанія також бере активну участь у знесенні багатьох споруд 3 і 4 мікрорайонів, де будуватимуть житло для військових.

Автор: Телеграм СтратКомЗСУ
 

Натомість місцеві жителі Маріуполя потерпають від рук загарбників і отримують лише місця на кладовищі. Наприклад, розміри Старокримського цвинтаря збільшились у рази за останні декілька місяців, бо всі, хто був незгодний із діями і рішеннями окупантів, знаходили там своє останнє місце.

Автор: Телеграм СтратКомЗСУ
 
У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі після відступу загарбників із Херсона різко збільшилась кількість російських військових. Вони розквартировуються у порожніх будинках та в помешканнях місцевих жителів.

Росіяни розпочали мінування передмість тимчасово окупованого Маріуполя на Донеччині. Усе вказує на прискорене та посилене укріплення міста, заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.
Зараз ви читаєте новину «Маріуполь перетворюють на військову базу російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути