четвер, 27 жовтня 2022 12:16

Маляр сказала, скількох військових Україна визволила з полону після 24 лютого

Маляр сказала, скількох військових Україна визволила з полону після 24 лютого
Представниця Міноборони Ганна Маляр заявила, що Україна повернула з полону РФ 879 військових і 99 цивільних за понад вісім місяців повномасштабної війни. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Від початку повномасштабного вторгнення Росії провели 28 обмінів полоненими.

Україні вдалося визволити з російського полону 978 осіб. 99 з них – цивільні громадяни, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 27 жовтня.

За її словами, переговори щодо звільнення та обміни наших військовополонених постійно тривають.

"Останніх кілька тижнів стали знаковими в питанні обмінів військовополоненими. Наша держава дбає про кожного, тихо, бо так потрібно. Ця тема надзвичайно чутлива. Ми не поширюємо інформацію про деталі процесу порятунку, щоб не зашкодити й надалі цьому процесу. Робимо все можливе, щоб захисники й захисниці повернулися додому", – написала Маляр.

Наголосила, що про фізичний і психологічний стан визволених полонених дбають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сонечко, нас обміняли" – дружина воїна "Азову" розповіла про чоловіка

"Звільнені з полону українські військовослужбовці проходять лікування та реабілітацію у державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня. Їм безплатно надають повний спектр необхідних медичних послуг. Всі їхні потреби фінансує держава у повному обсязі", – додала заступниця міністра.

Вона звернулася до родичів військовополонених і безвісти зниклих.

"Довіряйте інформацію про ваших близьких лише державним уповноваженим інституціям, а саме: Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, який об'єднує понад 10 державних установ та організацій. Оприлюднення у соціальних мережах персональних даних військовополонених і безвісти зниклих може зашкодити їхній безпеці й ускладнити процес переговорів щодо обміну", – наголосила Маляр.

26 жовтня відбувся черговий обмін полоненими. Вдалося повернути додому 10 українських військовослужбовців. Серед них один офіцер, дев'ять рядових і сержантів, повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Також передали тіло американського добровольця, ветерана армії Сполучених Штатів Америки Джошуа Алана Джонса, який воював за Україну й загинув у бою з російськими окупантами.

Україна за вісім місяців великої війни втратила понад 9 тис. військових. Точна кількість поки що невідома через неможливість підрахувати загиблих під час оборони Маріуполя, за словами Ганни Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Маляр сказала, скількох військових Україна визволила з полону після 24 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути