середа, 25 грудня 2019 13:33

Лукашенко вважає, що Україна дала привід для конфлікту з Росією

Лукашенко вважає, що Україна дала привід для конфлікту з Росією
Лукашенко зробив гучну заяву про конфлікт України і Росії. Фото: RT

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна дала привід для конфлікту з Росією.

"Україна в якійсь мірі підставилась. Росіян почали душити, мова там і інше - ну, питань, яких не має бути в Україні. Як би там не було, я не виправдовую зараз Росію. Я не дорікаю України. Але як би там не було, Україна хоч і маленький, але дала привід для цього зіткнення", - сказав Лукашенко в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

Також президент Білорусі додав, що українці "не зуміли відповісти йому на питання, як вони відстоювали Крим".

"Що стосується Криму, коли на мене почали наступати українці влітку після Криму, відразу в той рік, я їм сказав - де-факто російський, юридично це не оформлено. А потім вони знову почали мене душити на площі Верховної Ради. Я їм задаю питання, ви мене не душіть, ви мені скажіть, як ви обороняли Крим? Як ви його захищали? Скільки там українців загинуло за цю святу українську, як вони кажуть, землю?", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко говорили п'ять годин про об'єднання Росії й Білорусі

"Тиша. Ось відповідь на питання. Я виходжу з реальної ситуації, а давати оцінки - чий Крим, це вже ви займайтеся там. Я трошки серйозніше дивлюся на ці питання, не політизую і не займаюся агітацією", - додав президент Білорусі.

Білорусь і Росія планують створити спільний уряд, спільні ринки нафти, газу і електроенергії, а також уніфіковане податкове законодавство. Про це президенти Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовилися в рамках об'єднання в Союзну державу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вважає, що Україна дала привід для конфлікту з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути