пʼятниця, 23 грудня 2016 14:20

Луганськ взяла російська армія - бойовик зробив публічне зізнання

Луганськ 2014 року місцевим бойовикам допомогла захопити російська армія.

Таке зізнання зробив виданню "Радіо Свобода" терорист ЛНР Сергій Бондар.

 

"Хто допоміг обстояти Луганськ 2014 року? Російська армія. І вони навіть не знали, що кордон перетнули – їм говорили, що вони йдуть на навчання. Так ось, вони зайшли, відстрілялися на "п'ять". Там взагалі нічого не залишилося", - відверто зізнався 43-річний командир взводу розвідки Сергій Бондар.

Перед цим він попросив кореспондента вимкнути диктофон. Сказав також про те, що на Донеччину прибула велика група так званих відрядників - кадрових офіцерів, яких російські збройні сили відправили на підкріплення місцевим бойовикам.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські курсанти вчаться стріляти на Донбасі

Розповів командир ворожої розвідки й про контингент "народного ополчення" в ЛНР. За його словами, більшість із найманців не місцеві й приїхали на Донбас за легкою наживою. Деякі просто не мають житла. Кожен другий судимий.

"А що з судимого можна взяти? Ось у мене в взводі був росіянин – людина 20 років відсиділа. До речі, відмінний снайпер був. Але потім сильно запив, і його вигнали з підрозділу. Він виїхав у Росію", - розповів Бондар.

Луганщина окупована бойовиками понад два роки. 27 квітня 2014 року невідомі озброєні люди захопили СБУ та проголосили Луганську народну республіку. У серпні цього року українські розвідники інформували громадськість про затримання на території Луганщини бойовика. Під час обшуку у нього знашли паспорт громадянина однієї із кавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою Росії, і військовий квиток ЛНР. При собі також мав "рапорти" з описом усіх його "заслуг" перед ЛНР.
Зараз ви читаєте новину «Луганськ взяла російська армія - бойовик зробив публічне зізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути