понеділок, 16 липня 2018 15:54

Луганськ більше прагне реінтеграції, ніж Донецьк - дослідження

Луганськ більше прагне реінтеграції, ніж Донецьк - дослідження
Донецьк менше прагне деокупації, ніж Луганськ: дослідження. Фото: UA-Travels

На окупованій Луганщині населення на 4 бали оцінює ідею повернення регіону до складу України.

На цій території за 2 роки населення більше почало підтримувати деокупацію. У той час, окупований Донецьк оцінив на 3 бали таку пропозицію. Опубліковано результати опитування, де з'ясовувалося, як жителі різних регіонів України відносяться до реінтеграції непідконтрольного Донбасу. Про це говорять дослідження "Центру сталого світу і демократичного розвитку", передає Кальміуська група.

"Жителі Луганщини прагнуть реінтеграції так само, як Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська та Львівська області. Їхнє бажання експерти оцінили на 6 балів. Трохи менше реінтеграції хочуть жителі Донецької області. З ними солідарні люди, які проживають у Сумській, Полтавській, Житомирській, Рівненській, Івано-Франківській, Одеській і Хмельницькій областях. Ідею реінгераціі вони підтримують на 5 балів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у західних областях за дв2 роки бажаючих підтримати такі ідеї стало менше. Наприклад, у Волинській області індекс знизився з 6 до 3 балів. У Закарпатській області показник впав 4 до 3 балів, у Чернівецькій - з 5 до 4. У Чернігівській області - з 6 до 4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко розповіла про "перемир'я" та найгарячіші місця

Крім того, автори дослідження підкреслюють, що жителі України в цілому підтримують ідеї реінтеграції. За останні 2 роки це залишилося незмінним.

2-га хвиля досліджень в Україні завершилася навесні поточного року. Кількість опитаних, у тому числі громадян тимчасово непідконтрольних територій, досягла 10 тисяч осіб. Головними темами цього року стали конструктивна громадська діяльність, підтримка реформ, психо-соціальні впливи війни на суспільство і проблеми тимчасово непідконтрольних територій.

Надання російській мові тимчасового або постійного статусу на Донбасі як регіональної може стати компромісом. Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Луганськ більше прагне реінтеграції, ніж Донецьк - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути