Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2023 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні

Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні
Які приводи тільки не вигадують окупанти заради вивезення дітей із захоплених міст та сіл Луганщини на територію РФ. Фото: eastnews.ua

Шкільні обміни та зимове оздоровлення в Карелії – окупанти виманюють дітей з окупованої Луганщини.

Тим часом військові шпиталі ворог облаштовує просто поблизу фронту, а у зруйнованих селах навколо Сіверськодонецька росіяни навіть не обіцяють щось відновити, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 6 лютого.

"Які приводи тільки не вигадують окупанти заради вивезення дітей із захоплених міст та сіл Луганщини на територію РФ. Черговий – документ, отриманий місцевими управліннями освіти, згідно з яким необхідно надати перелік шкіл, готових до участі у шкільному обміні з іншими країнами. Додаткові умови не вказані. Тобто, списки дітей складатимуть управлінці та вчителі – аж ніяк не батьки. Крім того, у так званій ЛНР розглядається питання направлення на відпочинок дітей до Карелії. Узимку", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимкнули інтернет і депортують школярів – Гайдай про свавілля окупантів на Луганщині

Не виходять обіцянки росіян і за межі великих населених пунктів. Якщо в містах їм вигідно показово щось відновити, то навколишні та віддалені села залишаються зовсім без уваги.

"На календарі лютий, а жителі Метьолкіного поблизу Сіверськодонецька, яке теж сильно постраждало від російської навали, досі живуть без світла та газу. Не знайшовши підтримки місцевих органів влади, вони звернулися навіть до самого Кремля, звідки отримали відповідь, що запит переправлено до Луганська. Далі – тиша", – додав Гайдай.

Тим часом окупанти продовжують залучати медичний персонал із Росії до своїх шпиталів. У Покровському, що на Сватівщині, неподалік фронту, польовий госпіталь вони розгорнули на території місцевої амбулаторії. Працюють там хірурги з РФ.

Українська авіація протягом минулої доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження ворога та удар по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління росіян, вісім районів зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути