понеділок, 13 лютого 2023 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина в окупації: Гайдай розказав про нові знущання росіян

Луганщина в окупації: Гайдай розказав про нові знущання росіян
У так званій ЛНР мають намір організувати курси навчання сестринській справі для волонтерів. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На поранених окупантів у так званій ЛНР не вистачає лікарів. У шпиталі там залучатимуть волонтерів, які ледь пройшли курси першої допомоги.

Росіяни в захопленій Луганщині намагаються створити програму соціально-економічного розвитку, заявив у понеділок очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай. До 2030 року за нею на території так званої ЛНР мають досягти усіх показників відповідно до загальноросійського рівня.

"Зокрема, щоб усі жителі змогли знайти заробіток, вони залучаються до робіт тимчасового характеру. Багато робіт тимчасового характеру є в шпиталях, куди росіяни звозять поранених на лінії фронту та після чергової "бавовни". Їх така кількість, що не вистачає вже ані місцевих лікарів, ані тих, що приїхали з РФ. Щоправда, рівень заробітних плат не дорівнюватиме розміру таких виплат в Росії", – ідеться в повідомленні.

За словами окупаційної влади: виплачуватиметься така зарплата, щоб люди "не відчували себе покинутими та могли мати кошти для існування". У псевдореспубліці вже декілька місяців обіцяють зайнятися державним регулюванням цін, щоб "існування" населення стало дещо простішим. Тим часом у Кремінній ціни на продукти вдвічі вищі, ніж навіть у сусідньому Сіверськодонецьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вдарила ракетами по Донеччині: є жертви

"Втім, жителі Кремінної про такі наміри окупантів тільки чули. Ціни на харчі в магазинах там вдвічі вищі, ніж навіть у сусідньому (і, до речі, теж прифронтовому) місті Сіверськодонецьк. Літні люди ледве дозволяють собі необхідний мінімум", – додав Гайдай.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Українські ракетники і артилеристи уразили 10 районів зосередження живої сили, позицію протиповітряної оборони та три склади боєприпасів противника.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина в окупації: Гайдай розказав про нові знущання росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути