Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2019 18:30

Літає майже безшумно: український безпілотник пройшов державні випробування

Літає майже безшумно: український безпілотник пройшов державні випробування
Український беспілотник Spectator-М1 пройшов державні випробування / фото: Укроборонпром

На одному з військових полігонів успішно пройшов державні випробування вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1.

Модернізований безпілотник отримав новий тепловізор, досконалішу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому знаходитись у повітрі більше часу, повідомляє Укроборонпром.

Крім того, внесено цілий ряд конструкторських доробок, потреба у яких виника у ході експлуатації.

Враховуючи високі аеродинамічні характеристики безпілотника, модернізація стосувалася систем літака, зокрема парашутної системи, яка дозволила зменшити швидкість посадки до 3 метрів за секунду, програмного забезпеченням, яке дозволяє працювати з різними системами координат та проводити їх конвертацію, визначаючи точні координати цілі.

"Були змінені системи тепловізійної комплектуючої – впровадженні нові. Тепловізійна камера використовується найвідомішої і найкращої зараз у світі компанії Flir. Покращена також камера денного нагляду, введено дві системи відеоспостереження. Замінено контролери управління передачею відеосигналу – вони тепер кодовані і у цифровому вигляді. Рознесені системи радіоелектронного управління, що дозволяє йому дуже добре дуже виконувати свої завдання під впливом засобів РЕБ", – розповів Олег Присяжнюк, директор НТЦ ВАТ "Меридіан"ім. С.П Корольова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде модернізовувати "Вільху"

Досягнуті характеристики дозволяють Spectator літати майже безшумно. Враховуючи його малі розміри, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для противника.

Spectator-М1 піднімається на висоту до 3 600 м, має максимальну швидкість у 120 км/год, швидкість, при якій виконується завдання – 70 км/год. В повітрі безпілотник може знаходитися понад дві години.

Комплекс здатен передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту становить до 150 км.

Завершуються випробування БТР-4 з новими корпусами виробництва заводу ім. Малишева у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.

Зараз ви читаєте новину «Літає майже безшумно: український безпілотник пройшов державні випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути