Ексклюзиви
середа, 17 січня 2018 05:53

Летальну зброю Україні можуть надати безкоштовно

Летальну зброю Україні можуть надати безкоштовно
Це дозволить Україні зміцнити свою обороноздатність, що важливо для захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої країни - зазначила посол.

Між Україною та США вирішується питання про те, як надаватиметься зброя від уряду Сполучених Штатів, не від комерційних компаній.

Так повідомила посол США в Україні Марі Йованович передає "РБК-Україна".

На питання, чи буде Україна укладати договори із виробниками озброєння, Йованович відповіла: "Зараз ми говоримо про оборонну допомогу Україні від уряду Сполучених Штатів. Комерційні контракти і комерційні продажі - це зовсім інше питання. Для реалізації цих рішень ми маємо проінформувати Конгрес про те, як це буде зроблено".

Після цієї процедури візьмуться до реалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, що чекає на російських солдат у Сирії

"І тільки пройшовши цю процедуру, стати до реалізації. Ми раді, що це рішення ухвалено. Це дозволить Україні зміцнити свою обороноздатність, що важливо для захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої країни", - говорить посол.

Оборонний бюджет США був підписаний президентом Трампом 12 грудня. У документі ідеться про надання Україні 350 млн дол. на оборону.

Зараз ви читаєте новину «Летальну зброю Україні можуть надати безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути