пʼятниця, 31 грудня 2021 13:40

Лавров зробив вражаючі заяви щодо Донбасу: подробиці

Лавров зробив вражаючі заяви щодо Донбасу: подробиці
Лавров приголомшив заявами про Донбас. Фото: news.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пообіцяв захищати росіян на сході України та дати "адекватну відповідь" на "будь-які можливі військові провокації Києва проти Донбасу".

Лавров стверджує, що в Україні нібито йде громадянська війна і вона "далека від завершення". Про це він сказав в інтерв'ю "РИА Новости".

"Щодо жителів Донбасу, де проживають сотні тисяч громадян нашої країни, то Росія вживатиме всіх необхідних заходів для їх захисту. Продовжимо докладати зусиль щодо вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту політико-дипломатичним шляхом. Безальтернативною основою для цього залишається мінський "Комплекс мер", схвалений резолюцією 2202 РБ ООН", - заявив він.

За словами Лаврова, Захід нібито продовжує підтримувати мілітаристські прагнення української влади, а та, "природно, сприймає таку підтримку як карт-бланш на проведення силової операції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без України не ухвалять жодних рішень щодо її майбутнього – що про нас пише світ

"На будь-які можливі військові провокації Києва проти Донбасу буде дано адекватну відповідь", - сказав російський міністр.

США та їхні союзники проведуть багатосторонні переговори з Росією, спрямовані на деескалацію ситуації навколо України. Переговори заплановані на 10-13 січня.

Зараз ви читаєте новину «Лавров зробив вражаючі заяви щодо Донбасу: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути