Ексклюзиви
понеділок, 07 січня 2019 13:18

Кутя і бойові чергування - як пройшло Різдво в окопах
8

Показали святкування Різдва на фронті
Фото: Фото надані підрозділами
Показали святкування Різдва на фронті
Показали святкування Різдва на фронті
Показали святкування Різдва на фронті
Показали святкування Різдва на фронті

Різдво Христове – велике християнське свято, яке святкує вся Україна. Останні роки воно покрите гіркотою війни, яка не покидає нашу батьківщину.

В підрозділі 1 ОШР ДУК ПС, командир друг Да Вінчі до Святого Вечора приготування йшли цілий день. Хлопці і дівчата самі готовили кутю та інші страви. А потім всією дружньою компанією сіли за святковий стіл. Не забувши при цьому пом'янути загиблих друзів.

Такі ж приготування були в окремій роті вогневої підтримки ім. Капітана Воловика.

Бійці 34 батальйону ЗСУ не відставали від добровольців і теж приготували чудові столи на святий вечір.

"День для нас був звичайний, робочий, адже за кілометр уже розпочинається Донецьк. І від них можна було чекати чого завгодно. Проте Святий вечір – це особливе свято. Волонтери нам прислали кутю, за що їм велика подяка. Ми купили три кілограми хінкалі і влаштували собі справжнє свято", – говорить Максим, боєць вищезгаданого батальйону.

На інших позиціях теж тривала чимала підготовка.

"Уже з самого ранку у нас розпочались приготування до Святого Вечора. Стіл не був такий яскравий та щедрий, як новорічний, проте головне, що тут зібралися близькі друзі і побратими.

Поїли куті і почали згадувати, як святкують Різдво вдома. В мене прийнято збиратися всією великою родиною у дідуся і бабусі. У нашої мами – 5 дітей, ми стіл накриваємо здоровий і в такому великому колі, чекаємо колядників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше богослужіння після надання томосу проведуть на Різдво у центрі Києва

Моя подруга Таня приносить вечерю до бабусі. Оскільки вона старенька і їй важко ходити. А потім вона повертається до дому і чекає колядників.

Хтось відвідує хрещених батьків чи чекає їхнього приходу.

Багато моїх друзів уже кілька років святкують Різдво на передовій", - ділиться деталями святкування Святого Вечора на війні Аліна, боєць 34 батальйону ЗСУ.

Усі бійці щиро дякують волонтерам за те, що не забули їх і допомогли прикрасити святковий стіл домашніми ласощами. А також передають вітання всій Україні.

На Донбасі впродовж дня не було порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «Кутя і бойові чергування - як пройшло Різдво в окопах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути