Ексклюзиви
субота, 01 серпня 2020 12:59

Кулеба розповів, чого вимагатимуть у переговорах із Росією про Донбас

Кулеба розповів, чого вимагатимуть у переговорах із Росією про Донбас
Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що українська сторона готова йти на компроміси у перемовинах з Росією, щоб повернути під контроль окупований Донбас. Фото: facebook.com/UkraineMFA

Україна готова на компроміси у перемовинах з Росією, щоб повернути під контроль окупований Донбас. Але для того мають бути виконані всі умови нашої сторони.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Перше – повний контроль за кордоном України. Друге – статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей визначений законодавством і у межах широкої форми децентралізації й відсутності будь-яких прав вето на загальнонаціональні рішення", – сказав він, передає Главком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія на переговорах у ТКГ: "Буде або так, як хочемо ми, або ніяк"

Кулеба наголосив, що Україна – унітарна держава, децентралізована. Також глава МЗС нагадав слова президента Володимира Зеленського про обов'язкове виведення з Донбасу іноземних угрупувань, техніки і роззброєння бойовиків.

"Тобто всі, хто незаконно озброєний, мають бути роззброєні. А вони можуть себе називати хоч нацгвардія, хоч "міліція", хоч "поліція" чи "внутрішні війська". Про те, як буде забезпечуватись порядок на цих територіях в процесі деокупації, треба домовлятись", – додав він.

У переговорах щодо Донбасу необхідні компроміси. Однак не в питаннях суверенітету, територіальної цілісності, незалежності та недоторканності кордонів. Про це заявив перший президент України та новопризначений представник країни в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук. Політик підкреслив, що його завдання полягає в тому, щоб закінчити війну.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів, чого вимагатимуть у переговорах із Росією про Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути