четвер, 21 лютого 2019 19:34

Кримінальні авторитети готують зрив виборів на Донбасі

Кримінальні авторитети готують зрив виборів на Донбасі
Кримінальні авторитети готують зрив виборів на Донбасі. Фото: YouTube

Кримінальні елементи чинять тиск на місцеву владу Покровська і готують зрив виборів у регіоні. Про це заявив Покровський міський голова Руслан Требушкін і депутати міської ради 21 лютого на прес-конференції у Києві.

Чиновники звернулась до очільників силових структур України з проханням стабілізувати ситуацію в регіоні. Причиною стали постійні погрози представникам влади та підпал автомобіля секретаря міської ради.

"У ніч з 15 на 16 лютого сталася кримінальна подія - підпал автомобіля, який належить моїй сім'ї. Після низки запитань, що могло викликати дану подію, ніякого іншого припущення, окрім того, що це наслідок конфлікту з політичним опонентом Сергієм Андрійченком, у мене нема. Систематично виникають конфліктні ситуації, які переходять з ряду політичної війни у кримінальні плоскості. Коли проходять якісь заходи, мітинги, на яких присутні люди, які підтримують владу, завжди після цього відбуваються акти залякування - биття вікон, нанесення тілесних ушкоджень, підпал автомобілів", - говорить Ірина Сущенко, секретар Покровської міської ради.

Сергій Сергійович Андрійченко у базі "Миротворець" зазначений, як особа, що скоїла злочини перед Українською державою, а саме усвідомлено брала участь в дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

"У нас так виходить, що як тільки ми відмовляємо цьому кримінальному авторитету, у нас щось горить. Ціла серія подій, яка вказує на системне залякування жителів міста і активістів. Одним з таких проявів вседозволеності і безкарності був акт насиля - побиття місцевого депутада Руслана Сукова", - говорить Руслан Требушкін, Покровський міський голова.

За словами самого Сукова, після тривалого залякування і спроб підкупу, його побили молодики, які під'їхали на машині з номерами, що належить Андрійченку. За півроку поліція справу не розкрила. У місті панує криміналітет, жителі постійно отримують погрози. Місцева громадська діячка Ольга Квітка, син якої служить в АТО, у лютому звернулась до поліції з заявою про погрози вбивством. У місцевих ЗМІ жителі підтримки не отримують, оскільки майже всі впливові інформаційні ресурси нещодавно перейшли у власність до кримінальних авторитетів.

"Спалення машини секретаря міської ради, це на кримінальній мові означає останнє попередження. Сьогодні ми спалили твою пусту машину вночі, завтра - можливо ти будеш в ній. Залякують представників влади, які не хочуть жити за старими законами. Сьогодні спалили машину, завтра побили депутата, уявіть, що ми можемо зробити з неслухняним членом виборчої комісії, спостерігачем чи журналістом", - каже Кирило Сазонов, політолог.

За його словами така ситуація в регіоні небезпечна тим, люди не відчувають, що їх можуть захистити. З боку окупованих територій може бути величезний фінансовий та агітаційний вплив на вибори - як на президентські, так і на парламентські і місцеві. Можливі перевезенням липових переселенців для голосування. При низькій явці на виборах це дуже небезпечно. Українська влада дуже ризикує не втративши територію через воєнний наступ, втратити управління над нею.

Сергій Сергійович Андрійчекно - член бандитських угрупувань з позивним Чікян. Пов'язан із організаторами спалювання прапорів опозиційних партій разом з траурними вінками на бульварі Шевченка в Донецьку 22 січня 2014 р. Люди Андрійченка вербували місцеву спортивну молодь на поїздки до Києва в якості тітушок. З 2017 депутат міськради від "Молодіжної партії". Має кримінальний бізнес у регіоні, зокрема незаконний видобуток вугілля на захопленому державному териконі та ігровий бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальні авторитети готують зрив виборів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути