вівторок, 27 грудня 2022 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль встановив нову дату повної окупації Донеччини

Кремль встановив нову дату повної окупації Донеччини
Росія хоче вийти на адмінмежу Донецької області до кінця року. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові поставили за мету вийти на адміністративний кордон Донецької області до кінця поточного року.

Найзапекліші бої на Донбасі тривають у районі Бахмута, й росіянам не вдається там просуватися, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Бахмут справді зараз є нашою східною фортецею. І ворог справді зараз сконцентрував там найбільше сил, військової техніки й озброєння. Вони собі поставили завдання до кінця цього календарного року вийти на кордони Донеччини", – сказала вона.

17 жовтня Маляр говорила, що російське військове керівництво поставило перед окупантами завдання захопити Бахмут на Донеччині до кінця жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: ЗСУ всипали російським окупантам на Запоріжжі

Загарбники більше не можуть утримувати ту лінію фронту, яку вони початково зайняли. Тому зараз ворог обирає певні ділянки, де може сконцентрувати максимум зусиль. Водночас українські захисники тримають фронт і завдають противнику втрати, тож армія РФ не зможе просуватися.

"Там було незначне просування росіян, але українські війська витіснили ворога. На сьогодні російська армія намагається оточити місто, і в них теж це не виходить", – додала Маляр.

Російське командування залякує військовим трибуналом своїх військових, щоб ті не здавалися в полон української армії. На тлі слабкої мотивації солдатів воювати в Україні змушують і нерегулярні збройні формування.

Також у Міноборони України є інформація про те, що російські військові навіть вдаються до самокаліцтва та є випадки суїцидів.

Зараз ви читаєте новину «Кремль встановив нову дату повної окупації Донеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути