вівторок, 19 листопада 2019 10:20

"Красень, цвіт нації": що відомо про комбрига Євгена Коростельова, який підірвався на Донбасі

  Полковник Євген Коростельов
Полковник Євген Коростельов

19 листопада у харківському шпиталі помер молодий полковник Збройних сил України Євген Коростельов. Він став командиром 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади лише у вересні цього року. Доти служив у 25-й десантній бригаді, де пройшов шлях від командира взводу до командира бригадної артилерійської групи - заступника командира бригади. З перших днів АТО брав участь у бойових діях.

Комбриг Коростельов 12 листопада разом з побратимом підірвалися на міні під час виконання бойового завдання поблизу Новотроїцького. Коростельову відірвало стопу й перебило гомілку. Лікарі ампутувати йому праву стопу та ліву гомілку. Перебував на апараті штучної вентиляції легенів, у тяжкому, але стабільному стані.

Це другий український командир бригади, який загинув під час війни на Донбасі. Першим був командир 51-ї окремої механізованої бригади Павло Пивоваренко, який загинув під час виходу з Іловайська.

Вдома у полковника Коростельова залишилися дружина, донька та син. Згідно з даними декларації, дружина також служить в ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сержант Артем Соколов загинув від кулі снайпера

"Полковник Євген Коростельов був чудовою людиною та зразковим офіцером, який користувався авторитетом і повагою як на попередніх місцях служби, так і у гірсько-штурмовій бригаді "Закарпатський легіон", - пишуть на сторінці Сухопутних військ ЗСУ у Facebook.

"Менше тижня тому на ВОПі, де ми знімали, раптом шебуршіння: "Їде комбриг". На взводному опорному пункті траву не фарбують і бордюри не білять, там усе підпорядковано міркуванням безпеки й ефективності. Але все одно, начальство, хай там як. І ось з'являється комбриг. Ну, думаю, генерал із лампасами. Ні, навпаки, енергійний, позитивний, дуже уважний чоловік - красень, як я уже звик на фронті. Забіг, оцінив ситуацію, поставив одне-два коротких запитання, по ділу. Привітався з журналістами. Поїхав далі. Ну ось. Ця війна не симетрична. З того боку гинуть х...ві пасіонарії, люмпен, антропологічний непотріб. З нашого боку, за моїми особистими спостереженнями, цвіт нації", - писав журналіст Юрій у Макаров про комбрига Коростельова.

Лише за минулу добу збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «"Красень, цвіт нації": що відомо про комбрига Євгена Коростельова, який підірвався на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути