Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: Гайдай розповів про велику кількість поранених окупантів

Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: Гайдай розповів про велику кількість поранених окупантів
Контрнаступ ЗСУ в Луганській області триває. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України просуваються на Сватівському напрямку в Луганській області.

Звідти поранених росіян розміщують навіть у пологовому. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram вранці 10 листопада.

"У пологовий будинок завезли велику кількість поранених окупантів зі Сватівського напрямку, де ЗСУ просуваються майже щодня", – написав Гайдай.

Коли привезли та у якому населеному пункті розташований згаданий пологовий, посадовець не уточнив.

Водночас він розповів про ситуацію в тимчасово окупованих містах Луганщини. За його даними, із Сіверськодонецька окупанти вивозять награбоване майно й викрадені автомобілі. Забирають із захопленого міста те, що ще залишилося.

"Мародерство відбувається під прикриттям представників так званих органів державної безпеки. У місті десятки тисяч квартир без господарів, які евакуювалися, чим і користуються окупанти", – пояснив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ полонили "партію" окупантів в Луганській області: з'явилися фото

Зазначив, що важка ситуація зараз у Кремінній. Ліки можна придбати лише в одній аптеці, яка працює. У продуктових магазинах "значні проблеми" з асортиментом товару. Газу немає у частини міста від березня, за даними Гайдая.

"Газ там є в половині міста, де розподільча система залишилася непошкодженою. У тих районах, де її росіяни зруйнували ще навесні, подавання блакитного палива ніхто не відновлював. Минуло понад пів року", – наголосив він.

За словами посадовця, у деяких громадах Луганщини посилилися фільтраційні заходи.

"Зрадники шукають неблагонадійних вже навіть серед зрадників. Невеличкий Новопсков опинився під окупацією практично одразу. Нещодавно в місцевій лікарні встановили відеокамери з можливістю запису аудіо, а співробітникам наказали вести невимушені бесіди з відвідувачами, щоб виявити неблагонадійних", – додав Гайдай.

Українські захисники на 31 жовтня звільнили дев'ять населених пунктів у Луганській області, повідомив Сергій Гайдай.

На Луганщині зараз є дві найважчі ділянки: Кремінський і Сватівський напрямки, розповів Гайдай. За його словами, кількість ворожих обстрілів за добу обліковується сотнями. Щодня росіяни до 10 разів намагаються прорвати оборону ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: Гайдай розповів про велику кількість поранених окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути