Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2023 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: розказали про ситуацію біля Авдіївки і Бахмута

Контрнаступ ЗСУ: розказали про ситуацію біля Авдіївки і Бахмута
ЗСУ відбили 20 атак біля Авдіївки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни на Донбасі не полишають спроб захопити Авдіївку Донецької області.

ЗСУ на фронті відбили 20 ворожих атак на Авдіївському напрямку, заявив 27 жовтня речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Водночас українські військові штурмують позиції російських військ на південь від Бахмута.

"Російські окупанти активно застосовують авіацію. Але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника у районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного Донецької області", - розповів він.

На Мелітопольському напрямку ЗСУ виснажують ворога. Сили оборони продовжують наступальну операцію та завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і море техніки: оновили втрати РФ в Україні

Також Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдаючи ворогу втрати у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

"На Бахмутському напрямку українські воїни відбили п'ять атак противника в районах Богданівки та Хромового. Ворог тим часом намагався відновити втрачене положення в районах Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 10 атак", - зазначив Ковальов.

Розпочалася 611-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору. Протягом минулої доби відбулося майже 70 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: розказали про ситуацію біля Авдіївки і Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути