Ексклюзиви
пʼятниця, 20 жовтня 2023 06:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ виснажує російські резерви на фронті

Контрнаступ ЗСУ виснажує російські резерви на фронті
ЗСУ успішно виснажують російські резерви. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Щоб виснажити обмежені російські резерви, Збройні сили України цілеспрямовано проводять наступальні операції, максимально зберігаючи при цьому власні резерви.

Російським силам значною мірою не вистачає високоякісних резервів, які ворог щосили намагається створити, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"ЗСУ вступали у бій проти переважаючих російських сил, але завдавали їм великих втрат на багатьох критично важливих ділянках лінії фронту", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні розповіли, де Україна може використовувати ATACMS

Аналітик Королівського інституту збройних сил Джек Вотлінг зазначив, що придушувати здатність Росії навчати достатню кількість нових військ можливо доти, доки українські сили зможуть продовжувати завдавати високого рівня втрат російським військам.

Українські військові поступово просуваються і тиснуть на російські позиції. Є успіхи під Кліщіївкою, Андріївкою та Курдюмівкою. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині російські війська продовжили атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна. Відеозапис із геолокацією, опублікований 19 жовтня, показує, що російські війська просунулися на північ від Іванівки.

Генштаб повідомив, що російські війська провели безрезультатні атаки поблизу Синівки, Іванівки, Кислівки, Надії та Макіївки.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ виснажує російські резерви на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути