середа, 08 березня 2023 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: ЗМІ розкрило плани Залужного щодо чисельності війська

Контрнаступ ЗСУ: ЗМІ розкрило плани Залужного щодо чисельності війська
Главком Валерій Залужний розраховує створити три корпуси в 60 тис. бійців для наступу ЗСУ, за даними ЗМІ. Фото: ОП

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний збирається створити три нові армійські корпуси для наступу.

Кожен із них складатиметься з шести бригад. Загальна чисельність становитиме понад 60 тис. солдатів. Про це пише видання The Economist із посиланням на власні джерела.

Наголошується, що з січня навчальне командування армії США проводить тренування українських підрозділів у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На весну плануються заходи, які "точно" приведуть до деокупації України – військовий

У матеріалі йдеться: якщо під час наступів 2022 року Збройні сили України атакували у форматі роти, то американці об'єднують їх у батальйони та бригади для загальновійськової війни. У ній піхота, бронетехніка, артилерія та інші роди військ працюють разом, а не послідовно.

Водночас західні офіційні особи нібито розходяться у думках, чи буде такої кількості військ достатньо, щоб вибити росіян з окупованих територій.

Також серйозною проблемою залишаються боєприпаси та нестача авіації у ЗСУ.

Україна після річниці повномасштабного вторгнення вступає у новий період війни із завданням перемогти Росію. Наші воїни підуть у контрнаступ. Вже триває робота над тим, щоб його забезпечити, повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв Валерій Залужний.

Кожне рішення про подальші дії української армії ухвалюється виключно на Ставці верховного головнокомандувача. ЗСУ підуть у контрнаступ тільки після того як відповідне рішення ухвалить президент, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: ЗМІ розкрило плани Залужного щодо чисельності війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути