неділя, 04 грудня 2022 06:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: американські аналітики потішили заявою

Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: американські аналітики потішили заявою
Контрнаступ українських сил на сході триває. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Загальний темп військових операцій на сході України, імовірно, зросте найближчими тижнями.

Вищим темпам бойових дій сприятимуть погодні умови – найближчим часом похолодає і замерзне земля. Про це повідомив Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наводять слова російського воєнного блогера. 3 грудня той заявив, що земля на лінії Кремінна – Сватове на Луганщини замерзла й українські сили, імовірно, підвищать темпи контрнаступальних операцій у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганщину потроху звільняють, "мобікі" – гарматне м'ясо: Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

ISW згадав, що про це також говорив керівник Луганщини Сергій Гайдай. Він заявив, що погода нарешті змінюється на лінії Кремінна – Сватове. Посадовець очікує, що українські сили незабаром зможуть покращити контрнаступальні маневрові операції, оскільки багнюка в цьому районі повністю замерзла.

За оцінками ISW, стійка холодна погода дає змогу замерзати землі на всьому театрі бойових дій, особливо на сході України, де обидві сторони загрузли в сильному болоті.

Аналітики переконані, що росіяни та українці навряд чи зупинять наступальні операції в пору року, коли погодні умови сприятливі для проведення механізованих маневрових бойових дій на сході України.

На заході Луганської області ЗСУ продовжують вести контрнаступ на лінії Сватове ‒ Кремінна. Воїни просунулися на 2 км у невстановленому районі Луганської області. Українці продовжують обстрілювати основні шляхи постачання РФ, повідомили американські військові аналітики 11 листопада.

Українські захисники на 31 жовтня звільнили дев'ять населених пунктів у Луганській області, повідомив Сергій Гайдай.

На Луганщині зараз є дві найважчі ділянки: Кремінський і Сватівський напрямки, розповів Гайдай. За його словами, кількість ворожих обстрілів за добу сягає сотень. Щодня росіяни до 10 разів намагаються прорвати оборону ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: американські аналітики потішили заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути