субота, 20 травня 2023 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Контратаки ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут

Контратаки ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут
ЗСУ продовжують контратаки на північній та південній околицях Бахмута і просунулися на 500 м на одному фланзі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України у Бахмуті на Донбасі успішно контратакували ворога, змусивши війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій в районі населеного пункту.

Армія РФ зосередила більшу частину своїх резервів у районі Бахмута, сповільнивши контратаки ЗСУ за останню добу, ідеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

"ЗСУ продовжують контратаки на північній та південній околицях Бахмута і просунулися на 500 метрів на одному фланзі та на 1000 метрів на іншому. Деякі російські блогери вітали уповільнення українських темпів просування та стверджували, що ЗСУ нібито не в змозі витримувати тривалі локальні контратаки в районі Бахмута. Проте російські сили на флангах Бахмута, швидше за все, залишаються слабкими", – зазначають експерти ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов прогнозує складний етап для України після перемоги над РФ

Засновник і фінансист російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин 19 травня продовжував критикувати російську 4-ту мотострілецьку бригаду (2-й армійський корпус так званої ЛНР) за відступ із оборонних рубежів на південний захід від селища Іванівське, що в 6 км на захід від Бахмута.

"Контратаки ЗСУ під Бахмутом усунули загрозу оточення Росією українських військ у місті та змусили російські війська виділити мізерні військові ресурси для захисту від обмежених та локальних наступальних зусиль, як, імовірно, і планувало українське командування", – пишуть аналітики у свіжому звіті.

На Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Ворог збільшив присутність військ на декілька тисяч осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії і кількості снарядів, повідомила в Telegram заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Контратаки ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути