пʼятниця, 16 листопада 2018 10:33

Конфлікт на Донбасі не має впливати на право отримання пенсії - посол Великобританії

Конфлікт на Донбасі не має впливати на право отримання пенсії - посол Великобританії
Фото: https://www.rbc.ua

Конфлікт на сході України не може впливати на право громадян на пенсійне забезпечення, впевнена пані посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

"Право на отримання пенсії гарантовано міжнародними і регіональними документами і є невід'ємною частиною соціальної справедливості. Це право, зароблене громадянами, які працюють. Конфлікт не може на нього впливати", - сказала вона на міжнародній конференції "Виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам в Україні: як реалізувати конституційне право на пенсію?" у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові отримали нове озброєння

Гоф зазначила, що Велика Британія вірить у те, що український уряд намагається знайти вихід із ситуації.

"Ми розуміємо, що забезпечення пенсією для тисяч громадян, які залишилися на тимчасово окупованій території та втратили доступ до засобів існування, є викликом з точки зору юридичної, політичної та практичної перспектив", - додала дипломатка.

У грудні близько 10 млн українців отримають підвищені пенсії. Виплати зростуть на 62-83 грн. Це пов'язано з підвищенням з 1 грудня соцстандартів.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт на Донбасі не має впливати на право отримання пенсії - посол Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути