Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Комбриг 72 ОМБр прокоментував безпрецедентні втрати РФ під Вугледаром

Комбриг 72 ОМБр прокоментував безпрецедентні втрати РФ під Вугледаром
Комбриг 72 ОМБр припускає, що втрати РФ під Вугледаром значно більші, ніж нарахували в ВВС. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Реальна цифра втрат РФ на фронті на Донбасі, зокрема під Вугледаром, може бути в три-чотири рази більшою.

Новий командир 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яка захищала Вугледар, Олександр Охріменко прокоментував підрахунки російської служби ВВС щодо ворожих втрат у районі Вугледара, передає "Главком".

"Лише 155-та та 40-а бригади морської піхоти РФ могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб з урахуванням важко поранених, загиблих і зниклих безвісти. Це 40% довоєнної чисельності цих двох підрозділів. Під час штурмів Вугледара загинуло щонайменше 211 російських морпіхів із 155 бригади, ще 42 зникли безвісти. Це майже вчетверо більше, ніж втрати цього підрозділу за 10 років війни у ​​Чечні", - писали журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав наслідки російського терору

Охріменко у відповідь наголосив, що лише від 28 вересня по 2 жовтня у районі Вугледара було знищено понад 400 російських військовослужбовців.

"І це буквально за кілька днів штурмів противника на позиції 72 бригади. Крім того, за ці чотири дні тільки на одному лише південно-східному напрямку міста Вугледар було знищено понад 50 одиниць техніки, посаджено/збито/заглушено близько 500 ворожих БпЛА. Відповідно, за два з половиною роки втрати противника насправді в рази більші, ніж вказує дослідження, про яке ви кажете, - думаю, як мінімум, втрати більші в три-чотири рази. Хоча, нагадаю, за два роки війни не завжди в районі Вугледару були такі активні бойові дії, як в останній місяць", - заявив він.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 8 жовтня склали 662 970 осіб.

Протягом минулої доби знищено ще 1340 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Комбриг 72 ОМБр прокоментував безпрецедентні втрати РФ під Вугледаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути