четвер, 30 квітня 2020 13:27

Командувач ООС назвав кількість кадрових офіцерів РФ на Донбасі

Командувач ООС назвав кількість кадрових офіцерів РФ на Донбасі
Командувач ООС назвав кількість кадрових офіцерів РФ на Донбасі. Фото: pixabay.com

Військове керівництво окупаційних російських військ на Донбасі складається з російських кадрових офіцерів – їх на окупованій території понад 2 тис.

Про це заявив командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, пише "Укрінформ".

За його інформацією, генеральний штаб збройних сил РФ сформував 2 армійські корпуси на тимчасово окупованих територіях – 1-й (Донецьк) та 2-й (Луганськ) кількістю понад 35 тис. осіб. Підпорядковані вони 8-й загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загострення. Бойовики 17 разів обстріляли передову. Вбили воїна ЗСУ

"Основу керівного й командного складу полків, бригад та штабів армійських корпусів складають кадрові офіцери та генерали ЗС РФ, які на ротаційній основі відряджаються до тимчасово окупованих територій України. Сьогодні на окупованій частині Донбасу перебувають понад дві тисячі кадрових російських офіцерів", – підкреслив Кравченко.

Посади рядового, сержантського складу та командирів тактичної ланки комплектуються переважно місцевими жителями та найманцями з РФ.

Кравченко наголосив, що до цієї кількості не входять так звані силові відомства псевдореспублік ДНР і ЛНР, які підпорядковуються російським МВС та ФСБ. Тобто насправді чисельність російських окупаційних військ на Донбасі значно більша за 2 тис.

Командувач ООС нагадав, що Росія використовує окупований Донбас як полігон для випробування своєї новітньої зброї. Зокрема, комплексів радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, безпілотних літальних апаратів, систем наведення високоточної зброї, наземних станцій артилерійської розвідки, захищених засобів цифрового зв'язку, тактичного спорядження та снайперської зброї.

За його словами, Україна має достатньо захоплених зразків такої зброї, яка стоїть на озброєнні лише російської армії.

Збройні формування РФ обстріляли околиці населеного пункту Золоте-4, вчергове піддавши небезпеці мирних громадян, які живуть поблизу лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ООС назвав кількість кадрових офіцерів РФ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути