середа, 30 січня 2019 15:13

Командира бригади обмовили та звинуватили у контрабанді цигарок

  Прес-служба ООС спростувала інформацію, щодо нібито причетності підполковника Василя Зубанича до розслідування ДБР
Прес-служба ООС спростувала інформацію, щодо нібито причетності підполковника Василя Зубанича до розслідування ДБР

У мережі обмовили полковника Василя Зубанича, командира 10 гірсько-штурмової бригади, Героя України, що він нібито причетний до контрабанди російських цигарок у зоні ООС.

Про те, що Зубанич є одним із підозрюваних у розслідуванні Державного бюро розслідувань, першою написала координаторка Медійної ініціативи за права людин Ольга Решитилова. Нібито саме його затримали правохоронці.

Та за деякий час відредагувала допис. Додала, що затримали не Зубанича, а командира 8 батальйону 10 бригади. Йому ж і оголосили підозру. Заявила, що полковник не фігурує у кримінальному провадженні. Їй це підтвердили у ДБР.

Вранці 30 січня прес-служба Державного бюро розслідувань повідомила, що у Сіверськодонецьку на Луганщині затримали оперативного працівника контррозвідки СБУ та командира військової частини під час отримання $2500 за неперешкоджання контрабанді російських цигарок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, хто на Донбасі бореться з контрабандою

Упродовж січня полковник Зубанич був на сесії у столиці в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського, каже радник міністра оборони України Юрій Бірюков. Про нібито затримання дізнався від нього.

Прес-служба ООС опублікувала роз'яснення щодо ситуації, яка склалася.

"Жоден із командирів військових частин станом на 30 жовтня 2019-гопід вартою не перебуває, - повідомили на сторінці ООС у Facebook. - Протягом грудня-січня правоохоронними органами Василь Зубанич не затримувався і у жодному злочині не звинувачувався".

В ООС звернулася до ЗМІ з проханням використовувати тільки перевірену, підтверджену прес-центром ОКП ОС інформацію.

На початку грудня торік слідчі ДБР здійснили перше затримання. Тоді на хабарі впіймали директора одного із оборонних підприємств. Затриманий вимагав $2 тис від призовника, обіцяючи допомогти звільнитися від несення військової служби.

Зараз ви читаєте новину «Командира бригади обмовили та звинуватили у контрабанді цигарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути