понеділок, 19 лютого 2018 19:32

"Командир напився і почав стріляти по своїх" - колишній бойовик ДНР розповів про росіян на Донбасі

"Командир напився і почав стріляти по своїх" - колишній бойовик ДНР розповів про росіян на Донбасі
Усі командні пости в ДНР займають російські кадрові офіцери. Вони пиячать та наживаються на місцевих бойовиках. Фото: ТСН

Російські офіцери, які приїхали воювати з українськими військами на Донбас, пиячили та привласнювали гроші місцевих бойовиків.

Про це Gazeta.ua розповів 21-річний житель Горлівки, який у травні 2014 року вступив у ряди бойовиків ДНР.

"Я простояв на блокпості 25 днів. Заплатили лише в кінці й не хотіли давати гроші. Зібрав речі й поїхав у Донецьк, де стояв "Восток" (незаконне збройне формування ДНР, яке 2014 року очолював колишній офіцер СБУ Олександр Ходаковський). Базувалися в мотелі при в'їзді в місто. Спочатку був на прикритті в артилеристів. Потім – атвоматником і кулеметником, але в прямих зіткненнях участі не брав. Перші враження були не з приємних – усі пили, а командування закривало на це очі. Якось напився сам командир. Під'їхав у "зеленку" на БМВ Х5 і розстріляв військовий УАЗ. Поряд були ангари зі снарядами до "Градів". Я і ще двоє хлопців зробили йому зауваження. Кинувся до нас, хотів роззброїти й погрожував кинути "на підвал". Але потім відчепився, сів у машину і почав пити далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, де в Донецьку облаштувалися російські найманці

На початку листопада 2014 року поїхав у штаб отримувати зарплату й дізнався, що по документам уже два місяці, як звільнений. Усі знали, на якому об'єкті я знаходжуся, але нікого це не хвилювало. Мої гроші собі в кишеню поклав кадровик – теж офіцер РФ, капітан. Убитих на передовій він оформлював як звільнених або зниклих безвісті, щоб не платити родинам гроші", - розповів чоловік.

В окупованій Горлівці російські найманці змушують увязнених виправної колонії ремонтувати свою техніку та виготовляти колючий дріт. Про це повідомляє координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «"Командир напився і почав стріляти по своїх" - колишній бойовик ДНР розповів про росіян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути