субота, 21 травня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир морпіхів "Волина" вийшов з Азовсталі - російський ЗМІ

Командир морпіхів "Волина" вийшов з Азовсталі - російський ЗМІ
Сергій Волинський "Волина". Фото: скріншот з відео

Командир 36-ї бригади морської піхоти України Сергій Волинський "Волина" вийшов з території Азовсталі у Маріуполі на Донеччині.

Про це свідчить відео, яке оприлюднило російське пропагандистське видання "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми втратили багато льотчиків" - Зеленський вперше розповів про допомогу бійцям на Азовсталі

"На території заводу морпіхів більше немає", - сказав командир на відео.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що "найближчим часом, навіть не днями" завершиться вивезення всіх українських військових із заблокованого та знищеного Росією Маріуполя.

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу в Новоазовську доставили 53 важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор прибули в Оленівку. Обидва населені пункти під тимчасовою окупацією Росії, у так званій ДНР.

Для подальшого повернення їх додому запланована процедура обміну. Щодо оборонців, які все ще залишаються на території заводу, проводяться заходи з порятунку.

Кремль міг погодитися на евакуацію українських військових з Азовсталі, щоб швидше проголосити "взятим" Маріуполь. Москва може відмовити в обміні захисників Маріуполя, вважає американський Інститут вивчення війни.

Комітет Червоного Хреста почав реєструвати військовослужбовців, які залишають Азовсталь. Вже зареєстрували сотні полонених. Військові заповнюють форму з особистими даними. Вказують ім'я, дату народження і найближчих родичів.

Росіяни називають кількість українських військових, які вийшли з Азовсталі - 2 439.

Зараз ви читаєте новину «Командир морпіхів "Волина" вийшов з Азовсталі - російський ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути