понеділок, 13 лютого 2017 12:00

"Київ - російське місто" - письменник-пропагандист, який вбиває українців на Донбасі

Російський письменник Захар Прилєпін став заступником командира батальйону спецназу по роботі з особовим складом у невизнаній ДНР та отримав звання майора.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Наша кінцева мета - Київ. Приховувати не будемо. Київ - російське місто. За моєї ініціативи вже створено підрозділ і ми прагнемо, щоб на білому коні в'їхати в яке-небудь сусіднє місто, залишене нами через різні причини", - заявив Прилєпін.

Автор: kp.ru
  Російський письменник проводить вишкіл терористів
Російський письменник проводить вишкіл терористів

Посібник терористів також розповів, що "війська ДНР" - це 90% чоловіків, які вже мали бойовий досвід. Сам Захар після служби в армії навчався в школі міліції та служив у ЗМОП (загін міліції особливого призначення). Прилєпін також брав участь у спецопераціях у Чечні та Дагестані.

"Наші російські націоналісти кажуть, що немає ніяких українців, що їх створив Ленін. Я знаю українські пісні, поезію, літературу. Люблю їх вишиванки, кухню. Але я люблю це не як українське. Я люблю це як своє", - розповів Захар Прилєпін.

Автор: kp.ru
  Захар Прилєпін проводить нараду у своєму батальйоні
Захар Прилєпін проводить нараду у своєму батальйоні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ планують заснувати літературну премію ім. Бузини

Поплічник бойовиків також назвав російську армію "рятівниками світу" й сказав, що автомат у руках його зовсім не бентежить. На окупованому Донбасі він не письменник, а боєць.

Автор: kp.ru
  Прилєпін пообіцяв "дійти до Києва"
Прилєпін пообіцяв "дійти до Києва"

У вересні 2014 року Прилєпін приїхав на окупований Донбас як спецкор від самопроголошених ДНР та ЛНР. Неодноразово звертався до читачів із закликами "допомогти Новоросії", організовував збір гумдопомоги.

У липні 2015 року українські письменники Юрій Андрухович та Сергій Жадан відмовилися брати участь у дискусії із Захаром Прилєпіним, яка повинна була відбутися на літературному фестивалі в Німеччині. Жадан зазначав, що вважає безглуздим дискутувати з "одним з російських письменників, прихильником "Новоросії", який після поїздок на Донбас пише тексти про героїчне ополчення та наполегливо таврує київську хунту".

Зараз ви читаєте новину «"Київ - російське місто" - письменник-пропагандист, який вбиває українців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути