Ексклюзиви
субота, 29 червня 2024 21:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90: вечірнє зведення Генштабу

Кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90: вечірнє зведення Генштабу
Наші воїни знищили 26 БпЛА, бронемашину, артсистему, десять автомобілів та одиницю спецтехніки. Фото: Генштаб

Російський агресор продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше - на Покровському і Харківському.

Українські захисники міцно тримають оборону. Наразі загальна кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90, повідомив ввечері 29 червня Генштаб ЗСУ.

Харківський напрямок. Окупанти і далі атакують в районі Вовчанська. На цей час ворог намагається реалізувати дві спроби покращити власні позиції, вісім попередніх - відбито. Як наслідок, загарбники сьогодні втратили 127 осіб вбитими та пораненими.

Окрім того наші воїни знищили 26 БпЛА, бронемашину, артсистему, десять автомобілів та одиницю спецтехніки. Пошкоджено дві ворожих гармати, чотири авто та дві одиниці спеціальної техніки, зокрема, станцію РЕБ противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Запорізькій області

На Куп'янському напрямку окупанти незначно додали активності в районах Стельмахівки і Синьківки. Загальна кількість атак за сьогодні - чотири.

Тривають бої в районі Часового Яру на Краматорському напрямку.

На Покровському напрямку 28 разів за сьогодні відбувалися боєзіткнення різної інтенсивності. Наразі тривають 12 з них в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Новоселівки Першої та Прогреса. На цей час ворог, зокрема, втратив 252 військовослужбовця вбитими та пораненими і безповоротно РСЗВ БМ-21 "Град". Підрахунок триває.

Курахівський напрямок. Вже вісім разів за сьогодні ворог намагався захопити наші позиції. Зараз ще атакує у двох локаціях поблизу Красногорівки.

На Времівському напрямку кількість сьогоднішніх ворожих штурмів збільшилась до семи. Продовжується бій неподалік Костянтинівки.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

З початку доби найбільше ворог атакує на Покровському напрямку. Тут відбулося майже 30% від загальної суми у 47 бойових зіткнень по всій лінії фронту.

Наші захисники жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку. Про це вдень 29 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

Російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «Кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90: вечірнє зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути