Ексклюзиви
субота, 15 жовтня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Кожен другий поранений на фронті росіянин приречений на смерть ‒ Генштаб

Кожен другий поранений на фронті росіянин приречений на смерть ‒ Генштаб
У медичні заклади на тимчасово окупованих територіях надходить велика кількість поранених росіян. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Агресор на фронті продовжує зосереджувати зусилля на спробах виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об'єктах країни, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 15 жовтня. Для своїх злочинів противник продовжує використовувати крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотники.

"Протягом минулої доби постраждала інфраструктура та мирні громадяни Харкова, Костянтинівки, Соледара, Бахмута, Чумаків, Лебединського, Запоріжжя, Давидового Броду та Мирного. Дніпропетровську область та місто Очаків росіяни атакували за допомогою іранських ударних безпілотників. Шість із дев'яти вдалося збити нашим захисникам", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає в Україну сотні найманих бойовиків-іноземців

Тим часом у медичні заклади на тимчасово окупованих територіях надходить велика кількість поранених росіян. Через низьку якість медичної допомоги та відмову командування окупантів евакуйовувати тяжко поранених на територію Росії смертність серед них перевищує 50%.

"В одну з лікарень міста Донецьк за цей тиждень надійшло майже 100 поранених. У місті Токмак Запорізької області лікарні переповнені. За інформацією від місцевих жителів, цивільних у лікарнях не приймають через завантаженість лікарів та відсутність ліжкомісць", – звітує Генштаб.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 14 жовтня становлять 64,3 тис. осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 500 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському й Бахмутському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Кожен другий поранений на фронті росіянин приречений на смерть ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути