Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 17:55

"Казачий атаман ЛДНР": у Пітері впіймали бойовика Вовка
8

У Пітері затримали "казачого атамана" ЛДНР Бакіна.
Фото: Миротворець
У Пітері затримали "казачого атамана" ЛДНР Бакіна.
У Пітері затримали "казачого атамана" ЛДНР Бакіна.
У Пітері затримали "казачого атамана" ЛДНР Бакіна.
У Пітері затримали "казачого атамана" ЛДНР Бакіна.

За вимагання грошей у Санкт-Петербурзі затримали трьох громадян Білорусі, один з яких назвався "казачим атаманом", що готує бойовиків для ЛДНР.

17 березня в Приморському районі Петербурга в під'їзді будинку по Мебельній вулиці 3 чоловіків, погрожуючи ножем та пістолетом, вимагали у своєї жертви 220 тис. рублів (110 тис. грн), повідомив "Белорусский партизан". Злочинців затримала поліція.

"Ними виявилися безробітні громадяни Білорусі. З'ясували, що вони погрожували своєму земляку, вимагаючи повернути неіснуючий борг. Одного із затриманих звуть Володимир Бакін. Себе він називає Влад Вовк і є отаманом козацького товариства "Станиця Північно-Слов'янська", - йдеться у повідомленні.

За даними російських правоохоронців, раніше бойовик вже був замішаний в аналогічних злочинах.

Крім того, є певні сумніви щодо білоруського громадянства Бакіна, оскільки 2009 року він балотувався в депутати від партії ЛДПР на місцевих виборах, а це можливо лише за наявності громадянства Росії.

За даними сайту "Миротворець", до складу формування "Станиця Північно-Слов'янська" входять люди, які воювали проти української армії на Донбасі. Встановили, що зазначена організація поставляє найманців до угрупування ЛДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник, монархіст, бойовик - ЗМІ знайшли чоловіка затриманої терористки Борозенної

"Бакін Володимир Леонідович, 07.09.1983 року народження, значиться як "Російський найманець. Бойовик НВФ з 2014-го. Член спілки добровольців Донбасу по Санкт-Петербургу, займається підготовкою російських бойовиків для ЛДНР. Отаман козачого хутора в складі ОСЗКО. Має пряме відношення до формування ДШРГ РУСИЧ", - повідомляють на "Миротворці".

На численних сторінках у соцмережах Бакін і його "казаки" не приховують, що активно займаються бойовою підготовкою, "в тому числі і з дітьми, а деякі з них беруть участь в бойових діях на Донбасі".

Українська спецслужба оприлюднила перехоплені телефонні розмови, які доводять присутність російських військових у незаконних збройних формуваннях ЛДНР.

Зараз ви читаєте новину «"Казачий атаман ЛДНР": у Пітері впіймали бойовика Вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути