пʼятниця, 22 травня 2020 16:53

Із полону ДНР утік український патріот

Із полону ДНР утік український патріот
З полону сепаратистів утік український патріот Григорій Сінченко. Фото: скриншот із відео

Український патріот Григорій Сінченко, двічі полонений сепаратистами, втік із катівень так званої ДНР.

Про це телефоном повідомила його мати Тетяна Гулевська, пише "Укрінформ".

Жінка з жовтня 2019-го веде боротьбу за звільнення сина, затриманого так званими спецслужбами ДНР.

"По місцевому телеканалу новину про втечу крутять у зведеннях "МВС". Тим, хто вкаже, де він ховається, обіцяють нагороду. Представники спецслужб були вдома в моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, говорили, що якщо знайдуть, не випустять живим", — розповіла Гулевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава ДНР розповів про нову "Новоросію"

На фото, яке показують на сепаратистських телеканалах, на обличчі Григорія видно сліди опіків. З цього жінка робить висновок, що її сина знову катували.

За інформацією журналістів, 25-річного Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували в партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підриваннях вежі мобільного оператора "Фенікс". У грудні 2017 року він разом з 74 полоненими повернувся в Україну в рамках обміну.

У так званій ДНР його, інваліда третьої групи, катували електрострумом, підвішували до стелі за вивернуті руки, душили, били.

Ще в полоні Григорій вирішив, що повинен помститися. Мати намагалася відрадити його від планів помсти, але так і не змогла.

"Я людина віруюча. Я просила його пробачити їх заради Христа, адже вони теж люди й можуть покаятися. Він говорив: "Вони не люди, вони знущаються і б'ють заради задоволення". Він знав, на що йшов. Він пережив дуже жорстокі тортури, помирав там "на підвалі", і тоді ще говорив: якщо виживу, то вийду й обов'язково помщуся. Ти ж бачиш, скільки хлопців загинуло! Скільки в Донецьку кладовищ, скільки по всій Україні воїнів без рук, без ніг... Чому ж я повинен ховатися?"

Сінченко повернувся в Донецьк, і в жовтні 2019-го його знову затримали.

Контррозвідка СБУ затримала бойовика ДНР "1 АК ДНР", який входив у танковий екіпаж терористів. Чоловік нелегально приїхав в Харківську область до родичів.

Зараз ви читаєте новину «Із полону ДНР утік український патріот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути