середа, 16 жовтня 2024 02:18

Із Куп'янської громади примусово евакуюють 3 тис. людей. Окупанти наступають

Із Куп'янської громади примусово евакуюють 3 тис. людей. Окупанти наступають
Із Куп'янська планують вивезти понад 3 тис. людей. Фото: Вікіпедія

У Куп'янську, Кіндрашівці, Курилівці, Петропавлівці оголосили примусову і термінову евакуацію мешканців. Це через те, що влада регіону не може гарантувати надання гуманітарної допомоги, забезпечити електроенергію та опаленням.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

Відповідне рішення ухвалила Рада оборони Харківщини через серйозне погіршення безпекової ситуації та постійні обстріли РФ. З Куп'янська, Кіндрашівки, Курилівки, Петропавлівки вивезуть 3063 людини. Дітей у громаді вже не залишилося - остання родина з дітками покинула регіон ще минулої п'ятниці. Всіх евакуйованих планують перевезти до Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтенсивність боїв зашкалює по всій лінії фронту. Українські захисники відбиваються

Той, хто відмовиться виїздити з Куп'янської громади, має підписати спеціальну заяву, де вказано, що людина розуміє наслідки своїх дій і бере відповідальність за те, що свідомо залишається на небезпечній території, де йдуть бойові дії.

Російські загарбники нещодавно просунулися на півночі Харківської області.Продовжували наступати поблизу Вовчанська, Тихого та Стариці 6 і 7 жовтня.

7 жовтня речник Харківського угруповання військ ЗСУ полковник Віталій Саранцев заявив, що росіяни протягом останнього тижня обстріляли Вовчанськ загалом із понад 100 БТРів та атакували великою кількістю особового складу.

Зараз ви читаєте новину «Із Куп'янської громади примусово евакуюють 3 тис. людей. Окупанти наступають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути