субота, 13 квітня 2019 17:20

З Донбасу повернулася 58-ма окрема мотопіхотна бригада
8

У Конотопі зустріли 58-му окрему мотопіхотну бригаду. Фото: Укрінформ
У Конотопі зустріли 58-му окрему мотопіхотну бригаду. Фото: Укрінформ
У Конотопі зустріли 58-му окрему мотопіхотну бригаду. Фото: Укрінформ
У Конотопі зустріли 58-му окрему мотопіхотну бригаду. Фото: Укрінформ
У Конотопі зустріли 58-му окрему мотопіхотну бригаду. Фото: Укрінформ

У Конотопі Сумської області зустріли військовослужбовців 58-ї окремої мотопіхотної бригади, які повернулися після восьми місяців перебування на Донбасі.

В центрі міста влаштували урочисту церемонію за участі керівництва ЗСУ, області, місцевої влади, а також сотень містян, серед яких були як дорослі, так і діти. Військових зустрічали з жовто-блакитними кульками та квітами, передає Укрінформ.

Представники бригади розповіли, що вони перебували в зоні ООС неподалік Горлівки на Донеччині вісім місяців й тепер повернулися до Конотопу, в пункт постійної дислокації на 2-3 місяці, але все залежатиме від наказу командування.

Перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант В'ячеслав Назаркін під час виступу привітав особовий склад 58-ї бригади з поверненням на рідну землю та подякував "за добросовісне виконання" бойових завдань в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

"Сьогодні була зустріч із керівництвом ЗСУ, міністром оборони, який дав високу оцінку вашому виконанню службових обов'язків... На жаль, за п'ять років війни у бригаді загинули 84 наші побратими - ніколи про них не забудемо", - сказав Назаркін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пів дня окупанти стріляли на Донбасі тричі

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до міського пам'ятника Шевченку.

Командир 58-ї ОМПБр Михайло Драпатий наголосив, що бригада на Донбасі з гідністю виконала свій обов'язок та пообіцяв, що й надалі військовослужбовці бригади не підведуть.

"Наш колектив формувався як моноліт. Ми не тільки можемо дати по зубах російському агресору, а й навчити інших як це робиться", - підкреслив він.

Бійці 58-ї бригади отримали низку відзнак, нагородну зброю та цінні подарунки, а також сертифікати на житло. Загалом військовим передали 48 нових квартир. Також командиру 58-ї бригади Михайлу Драпатому присвоєно нове військове звання – полковника.

В ніч на 13 квітня 2014 року виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов зібрав екстрене засідання Ради Національної Безпеки та Оборони. Прийняли рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію без оголошення воєнного стану.

Зараз ви читаєте новину «З Донбасу повернулася 58-ма окрема мотопіхотна бригада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути