вівторок, 12 грудня 2017 14:51

Її викупили за $10 тисяч: полонянка розповіла про знущання терористів

Її викупили за $10 тисяч: полонянка розповіла про знущання терористів
Полонянка донецьких терористів "Еріка" розповіла про знущання. Фото: Обозреватель

Звільнена полонянка донецьких терористів Еріка розповіла, як пережила ув'язнення в окупованому Донецьку.

Зараз вона проходить службу в медбатальйоні "Медекс", повідомляє "Обозреватель".

Жінка пішла воювати на стороні сил АТО в липні 2014 року, після того як в результаті обстрілу бойовиків загинула її 4-річна дочка в Дебальцевому.

"24 липня її вбив снаряд, який потрапив в будинок. 28-го я вже пішла воювати. Як місцева жителька я допомагала військовим збирати інформацію", - розповіла вона, уточнивши, що дочку виховувала сама.

Протягом року вона збирала дані про кількість бойовиків на позиціях, розміщення техніки і наявність російських найманців в лавах незаконного збройного формування ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону

"Потім я потрапила в полон, як раз коли переносила інформацію. Мене повинні були зустріти наші, але я натрапила на сепарів. У полоні просто йшов допит: де служиш, з ким служиш, хто командир, як потрапила, чому пішла воювати... Зрозуміло, що потрібні відповіді вони рідко отримували. Спочатку я взагалі над ними знущалася. Ну, потім вже мене почали бити, намагалися язик відрізати, ламали ребра, виривали ножем зуби. Але найстрашніше було, коли навпроти мене посадили нашого полоненого хлопця і починали його катувати... Відрізати язика ... і не тільки", - розповіла Еріка.

Полонянці вдалося звільнитися, завдяки бійцям "Правого сектора", які викупили її за $10 тис.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала, що за весь період конфлікту на Донбасі загинули 2,5 тис. цивільних. Серед основних причин жертв серед цивільного населення - міни, нерозірвані снаряди, міни-пастки та саморобні вибухові пристрої, які стали причиною 59,8% від загальної кількості смертей і поранень.

Зараз ви читаєте новину «Її викупили за $10 тисяч: полонянка розповіла про знущання терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути