Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2022 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW спрогнозував, до чого призведе в ОРДЛО анексія окупованих територій України

ISW спрогнозував, до чого призведе в ОРДЛО анексія окупованих територій України
Загарбники проводили псевдореферендуми на чотирьох окупованих територіях України з 23 до 27 вересня. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські окупанти готуються анексувати тимчасово захоплені українські території на основі фейкових референдумів.

Це може призвести до зростання напруженості в так званих ЛДНР, оскільки Росія ще активніше кидатиме жителів "республік" на фронт як "гарматне м'ясо". Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) 28 вересня.

Росіяни вже заявили, що кожен фіктивний "референдум" отримав від 87% до 99% схвалення українців. ISW наголосив, що оголошені результати сфальсифікували.

"Російська анексія окупованих Донецька та Луганська, швидше за все, посилить напруженість усередині ДНР і ЛНР, які регулярно бунтують, коли їх просять вести бойові дії за межами своїх областей", – вважають аналітики.

Вони прогнозують, що завершити свій злочин президент Росії Володимир Путін планує вже 30 вересня, оголосивши ОРДЛО, частину Запорізької та практично всю Херсонську область "суб'єктами РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нібито явка. Нібито відсотки" – Зеленський прокоментував результати псевдореферендумів

Ватажки так званих ЛДНР Денис Пушилін та Леонід Пасічник вже оголосили, що поїдуть до Москви, щоб затвердити незаконне "голосування".

ISW нагадав, що раніше Путін застосував аналогічний підхід, коли незаконно анексував український Крим 2014 року.

Тоді на основі фіктивного референдуму Путін видав указ про визнання та договір про приєднання Криму до складу РФ, який Федеральні збори Росії офіційно схвалили протягом п'яти днів після "голосування".

На окупованих територіях України оголосили результати псевдореферендумів. Їх оприлюднили очільники окупаційних адміністрацій.

Так, за включення так званої ЛНР до складу РФ нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької області — 93,11%, окупованої частини Херсонської області — 87,05%, так званої ДНР — 99,23% жителів.

Фейкові "референдуми" відбувалися під контролем російських військових, які супроводжували членів "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

Зараз ви читаєте новину «ISW спрогнозував, до чого призведе в ОРДЛО анексія окупованих територій України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути