Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2022 06:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW назвав області РФ, у яких формують добровольчі батальйони для війни

ISW назвав області РФ, у яких формують добровольчі батальйони для війни
РФ формує добровольчі батальйони в чотирьох областях для війни в Україні – ISW. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У чотирьох регіонах Російської Федерації формують "добровольчі батальйони" для війни проти України.

Це Новосибірська, Саратовська, Ульяновська й Курганська області, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 2 серпня.

За даними аналітиків, російські війська, найімовірніше, хочуть атакувати Авдіївку фронтально з окупованої території Донецької області, не чекаючи відступу українських сил з оборонних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Списки загиблих в Оленівці частково підтвердилися – "азовець"

Інститут припустив, що удари українців з HIMARS "деморалізують російських військовослужбовців". Також ISW наголосив, що Україна не має перевірених даних про загиблих і поранених під час вибуху в колонії Оленівки Донецької області.

Також аналітики інституту з посиланням на непідтверджені повідомлення припускають, що Іран міг відправити першу партію безпілотників у Росію для польових випробувань.

Головні висновки ISW:

1. Армія РФ вела безуспішні наступальні дії на північний схід і північний захід від Харкова.

2. Російська Федерація змінює терміни виплати грошової компенсації своїм військовим.

3. Росіяни здійснили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська й на схід від Сіверська.

4. Російські війська поступово наступали навколо Авдіївки й продовжують спроби просування на північний захід від Авдіївки.

5. Російські війська почали два штурми на півночі Херсонської області й продовжують передислокацію військ на південну вісь.

6. Українське цивільне населення продовжує чинити опір російській окупації актами громадянської непокори й партизанським саботажем.

7. Противники домоглися незначних успіхів на південний схід від Бахмута й продовжили наступальні операції на північний схід і південний схід від Бахмута.

8. Іран міг відправити першу партію безпілотників у Росію і направити пілотів і персонал обслуговування для навчання на російському Су-35. Іран, імовірно, може спробувати використати недавні авіаційні угоди для сприяння придбанню російської бойової техніки – літаків.

19 липня президент РФ Володимир Путін приїжджав в Іран. Країні-агресорці можуть поставити кілька сотень дронів Shahed-129 і Shahed-191.

Shahed-129 – схожий на ізраїльський дрон Hermes 450 та американський MQ-1 Predator. Він здатний нести на борту чотири-вісім ракет Sadid-1 чи бомб.

Shahed-191 – являє собою зменшену копію американського дрону RQ-170 Sentinel. Наводиться в рух за допомогою турбореактивного двигуна.

Зараз ви читаєте новину «ISW назвав області РФ, у яких формують добровольчі батальйони для війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути