вівторок, 02 листопада 2021 09:18

Історична подія: в Україні почали виробляти власні набої
3

В Україні з’явилося власне виробництво боєприпасів для гранатометів
Фото: facebook.com/sdbVectorV

В Україні починається випуск власних набоїв. Вперше за роки незалежності вітчизняні конструктори розробили з нуля гранату для автоматичного та підствольного гранатометів.

Набої виготовлятимуть на військовому заводі "Імпульс" у Шостці Сумської області, пише ТСН.

Гендиректор конструкторського бюро "Вектор" Віталій Жуков назвав подію історичною. Зазначив, що лише 12 країн у світі здатні самотужки виробляти набої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували супутникові знімки російських військ біля кордонів України

Набої розробляли майже два роки. За кілька місяців вони поїдуть на фронт, розповів гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Одна з особливостей українського набою - під час рикошету чи влучання у м'який сніг він все одно вибухне, спрацює система самоліквідації.

Підствольні гранатомети - не надто прицільна, але ефективна зброя. Стріляти з неї можна і з шанців. Летить не надто далеко, але здатна зірвати атаку ворога. Гранати для станкових гранатометів потужніші, летять до 2 кілометрів і ними уже можна знищувати ворожі цілі.

Зараз ви читаєте новину «Історична подія: в Україні почали виробляти власні набої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути