вівторок, 08 лютого 2022 18:44

Ішов за ID-паспортом й пенсією: СБУ спіймала ватажка "казаков" ЛНР
3

Фото: СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України затримали у Станиці Луганській колишнього заступника командира угруповання бойовиків так званої "Казачьей национальной гвардии".

Зловмисник тікав від своїх ватажків на підконтрольну Україні територію для оформлення ID-паспорта й отримання пенсійних виплат, повідомила пресслужба СБУ.

Затриманим є мешканець Антрацитівського району Луганщини. 2014 року добровільно приєднався до бойовиків. Там його призначили заступником ватажка одного з угруповань "Казачьей национальной гвардии".

"Його "підрозділ" брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Сорокинського і Антрацитівського районів Луганщини", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії активізували полювання на "добровольців" до лав бойовиків ЛДНР

Згодом він покинув лави бойовиків через конфлікт з ватажками. Ті, замість "грошового утримання", видавали підлеглим харчі. Тривалий час переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території регіону.

Затриманому повідомили про підозру за кримінальною статтею - участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває.

Мешканці села Гранітне Волноваського району Донецької області повідомили про підозру у сприянні діяльності терористичної організації. Упродовж січня 2022 року жінка через месенджер передавала бойовикам ДНР дані про розташування військових підрозділів Збройних сил України в селі й на прилеглій території.

Зараз ви читаєте новину «Ішов за ID-паспортом й пенсією: СБУ спіймала ватажка "казаков" ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути