пʼятниця, 20 травня 2022 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Інфраструктура Луганщини зруйнована вщент - Гайдай про наслідки агресії РФ

Інфраструктура Луганщини зруйнована вщент - Гайдай про наслідки агресії РФ
Орієнтовна загальна сума прямих збитків унаслідок російської агресії становить 3,1 млрд грн. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині російські окупанти знищили 348 об'єктів інфраструктури, припинили діяльність понад 3,4 тис. підприємств.

Інфраструктура регіону зруйнована вщент, повідомив 20 травня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"За попередніми даними, пошкоджено щонайменше 16 будівель закладів вищої освіти, 104 заклади загальної середньої освіти, 49 дитячих садочків, 17 спортивних об'єктів, 15 соціальних закладів, 37 закладів охорони здоров'я та 62 заклади культури, а також шість адмінбудівель, сім вокзалів та 35 об'єктів життєзабезпечення", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Донеччину з авіації, "Градів" і важкої артилерії: є жертви

Через агресію Російської Федерації на території області втратили свій бізнес і не мають можливості працювати тисячі підприємців. Зупинилися 3408 підприємств, зокрема 479 промислових. Майно більшості з них розташоване в зоні активних бойових дій.

За даними онлайн опитування 191 суб'єкта господарювання, орієнтовна загальна сума прямих збитків унаслідок російської агресії становить 3,1 млрд грн.

Окупанти намагаються захопити трасу Лисичанськ - Бахмут. Тим самим хочуть відрізати Луганську область від сполучення з іншими регіонами.

19 травня росіяни завдали чергового авіаудару по Бахмуту. Снаряди влучили у п'ятиповерхівку, приватний будинок та адмінбудівлю. У будинку рятувальники витягнули з-під завалів шістьох людей.

За добу окупанти вбили п'ятьох мирних мешканців Донецької області. Двоє загинули в Бахмуті, один у Красногорівці, один в Авдіївці та один - у Хрестищі.

Зараз ви читаєте новину «Інфраструктура Луганщини зруйнована вщент - Гайдай про наслідки агресії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути