понеділок, 21 травня 2018 14:39

Інформацію про списки заручників не розголошують - правозахисник

Інформацію про списки заручників не розголошують - правозахисник
Євген Захаров: Бойовики посилили напади на наші позиції і населені пункти. В цих умовах вести перемовини дуже важко. ФОТО: antikor.com

Інформація щодо остаточного переліку заручників на обмін сторонами до останнього моменту не розголошується.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів правозахисник Євген Захаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики відмовилися від обміну полоненими

"Інформація про обмінні списки заручниками є конфіденційною і до останнього моменту не розголошується. В останній заяві ДНР вони пропонують обмін їх в'язнів 157, які перебувають на території України, на 20 з ЛНР і ДНР. Ірина Геращенко у відповідь назвала це маячнею. Може, там є якісь перемовини. Весь час обговорюється питання обміну Олега Сенцова (український режисер, 10 травня 2014 року був затриманий співробітники російських окупаційних силових структур і звинувачений у підготовці терористичного акту. Засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. - Gazeta.ua). До цього мають повернутися під час наступної тристоронньої контактної зустрічі. Не бачу, щоб тут був якийсь прогрес у перемовинах щодо обміну, скоріше навпаки - після 30 квітня, коли набув чинності закон про реінтеграцію Донбасу (прийнятий Верховною Радою 18 січня 2018 року - Gazeta.ua), бойовики посилили напади на наші позиції і населені пункти. В цих умовах вести перемовини дуже важко", - зазначив правозахисник.

Народний депутат Надія Савченко опублікувала списки українців, які перебувають у полоні або вважаються зниклими безвісти на окупованій території Донбасу та в Росії.

Прізвища оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Інформацію про списки заручників не розголошують - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути