понеділок, 25 червня 2018 17:43

"Іхтамнєти" перетворили Донбас на полігон: відпрацювали артснаряд "Краснополь"
4

Уламки застосованого на Донбасі російського артснаряду "Краснополь"
Фото: facebook
Уламки застосованого на Донбасі російського артснаряду "Краснополь"
Російський артснаряд "Краснополь"
Російський артснаряд "Краснополь"

На окупованих територіях Донбасу Росія застосувала артилерійський боєприпас "Краснополь".

Обійшлося без жертв серед воїнів Збройних сил України та цивільних жителів, повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан у Facebook.

"Позиція на момент влучення була порожньою та на віддаленні від цивільних помешкань. Не складно здогадатися про походження цього боєприпасу в руках так званих "ополченців". Але не виключаються варіанти купівлі високоточних боєприпасів у військторгах ДНР (вартість до $70 тис.), або шахтарі копнули глибше і досягли шару новітніх російських високоточних боєприпасів, які використовувати може будь-який "ополченець", "шахтар" або представник "народної міліції" (звісно, за наявності у нього 152-міліметрової гармати - Gazeta.ua)", - написав військовий.

"Краснополь" - коректований артилерійський боєприпас калібру 152 або 155 мм. Призначений для ураження броньованих цілей і військових об'єктів з першого пострілу. Корекція виконується аеродинамічними рулями на кінцевій ділянці польоту по лазерної позначці на цілі. Для збільшення дальності стрільби снаряд має реактивний двигун або донний газогенератор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали дислокацію росіян поблизу Донецька

Штефан зазначив, що Росія продовжує використовувати українські землі як військовий полігон для випробування та демонстрації розробок військово-промислового комплексу.

В Об'єднаних силах систематично проводять спільні тренування підрозділів протиповітряної, радіоелектронної боротьби та авіації.

Зараз ви читаєте новину «"Іхтамнєти" перетворили Донбас на полігон: відпрацювали артснаряд "Краснополь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути