неділя, 21 лютого 2021 02:27

Хомчак назвав причини загострення у зоні ООС

Хомчак назвав причини загострення у зоні ООС
Він запевнив, що будь-які звинувачення ЗСУ в недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають ніяких підстав. Фото з відкритих джерел

Загострення і провокації в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі можуть бути пов'язані з нещодавніми рішеннями Ради національної безпеки й оборони щодо санкцій.

Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, як правило, напередодні засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, після засідань Ради національної безпеки і оборони України щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму тощо", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі за 5 років завдала збитків Україні на 10% ВВП - дослідження

За словами Хомчака, ворог намагається створити ілюзію обстрілів з боку української армії. Зокрема, сьогодні противник із мінометів завдав удару по позиціях ЗСУ, після чого обстріляв житловий сектор Новгородського. Крім того, з позицій біля окупованої Горлівки сепаратисти обстріляли своїх же в районі газорозподільної станції, в результаті чого є загиблий і поранені.

Він запевнив, що будь-які звинувачення ЗСУ в недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають ніяких підстав.

МЗС України опублікувало інфографіку, яка показує наслідки збройної агресії РФ проти України, яка розпочалася 7 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Хомчак назвав причини загострення у зоні ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути