середа, 13 червня 2018 09:52

"Грошей, роботи, житла – немає" - екс-полонені отримують 100 тисяч

"Грошей, роботи, житла – немає" - екс-полонені отримують 100 тисяч
Екс-полоненим з Донбасу роздають обіцяні 100 тисяч: подробиці. Фото: Судебно-юридическая газета

Звільненим з полону бойовиків українцям виплачуюють обіцяні 100 тисяч.

Минулого тижня виплати стартували в Донецькій і Львівській областях. Про це заявила начальник управління з питань переселенців та гуманітарної співпраці Міністерства тимчасово окупованих територій Ірина Калупаха, передає "Радіо Свобода".

Вона запевняє, що допомогу отримають усі найближчим часом.

"Тут не буде, що всі отримають допомогу в один день. Звільнені з полону зверталися в різний час, на місяць раніше, на місяць пізніше. Виплачувати вже почали, це питання часу. І це не півроку, а місяць максимум", – сказала Калупаха.

Звільнений з полону 27 грудня 2017 року Володимир Фомічев розповів, що думає про виплати. Його бойовики утримували майже 2 роки.

"Гроші були особливо потрібні спочатку, коли ти щойно звільнився з полону. Ми три роки відсиділи, і незрозуміло, що робити далі. Грошей немає, роботи немає, житла немає, а потрібно виживати", - розповів Фомічев.

Екс-бранці півроку не отримували обіцяних 100 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відкинула пропозицію про обмін своїх громадян

У Донецькій області звільнені з полону отримали з місцевого бюджету по 50 тис. грн, а в Луганській і Львівській - по 8 тис. грн.

На державному рівні документи збирає Мінсоцполітики. Після перевірки звільненого на благонадійність дають добро на виплату, але гроші – в розпорядженні Міністерства тимчасово окупованих територій.

В Україні є програма допомоги людям, постраждалим від дій Росії та її найманців на окупованих територіях. Цьогоріч на неї виділили 96 млн грн. Коштами розпоряджається Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «"Грошей, роботи, житла – немає" - екс-полонені отримують 100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути