понеділок, 14 лютого 2022 15:51

Греція обвинуватила військових ЗСУ у смерті двох етнічних греків на Донбасі

Греція обвинуватила військових ЗСУ у смерті двох етнічних греків на Донбасі
Поліція Донеччини затримала двох чоловіків через стрілянину в кафе. Фото: dn.npu.gov.ua

На Донбасі загинули двоє етнічних греків, ще двоє отримали важкі поранення.

Інцидент стався 13 лютого у селі Гранітне, заявило у понеділок Міністерство закордонних справ Греції.

"Ми висловлюємо найглибший жаль з приводу раптової смерті двох експатріантів і серйозного поранення ще двох у селі Гранітне, яке знаходиться поблизу лінії зіткнення на Сході України", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, "виконавцями подвійного вбивства є троє військовослужбовців української армії, які з незначної причини зв'язалися з вищевказаними експатріантами".

Глава МЗС Греції Нікос Дендіас попросив провести телефонну розмову з Дмитром Кулебою, щоб підтвердити необхідність захисту грецької громади в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти двічі скинули з безпілотників постріли ВОГ

У неділю поліція Донеччини заявила, що затримала у Гранітному близько 00:45 на території кафе двох чоловіків через стрілянину. У результаті конфлікту між відвідувачами із закріпленої зброї почали стріляти двоє військовослужбовців Збройних сил України. На виклик прибули бійці спецпідрозділу КОРД, слідчо-оперативна група поліції Волновахи та "швидка".

Правоохоронці затримали двох чоловіків, поліцейські вилучили речові докази, зокрема зброю. Розпочали кримінальне провадження за статтями про умисне вбивство двох або більше осіб із хуліганських мотивів, про замах на умисне вбивство та про хуліганство.

Міністерство закордонних справ Греції закликало своїх громадян негайно залишити Україну на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення. Греція також заявила про скорочення посольства у Києві до мінімуму. Водночас країна посилить штат генерального консульства у Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «Греція обвинуватила військових ЗСУ у смерті двох етнічних греків на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути