Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 07:32

Гранатомети, кулемети та зенітні установки: бойовики вбили українського бійця

Гранатомети, кулемети та зенітні установки: бойовики вбили українського бійця
У результаті обстрілу загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення. Фото Reuters

Упродовж минулої доби незаконні збройні формування 66 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. У результаті обстрілу загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення.

На донецькому напрямку окупанти стріляли з 120-мм мінометів по українських позиціях близько Пісків і Водяного. Бойовики застосували міномети калібру 82 мм неподалік шахти "Бутівка", Талаківці і Водяного, озброєння БМП - неподалік Талаківці і Водяного, а зенітні установки - в районі Опитного і шахти "Бутівка", повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Крім того, противник вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї близько Авдіївки, Шахти "Бутівка", Мар'їнки, Дослідного, Водяного, Пісків, Павлополя, Кам'янки, Лебединського, Красногорівки, Широкино і Гнутове. Також українські зміцнення поблизу Пісків, Павлополя і Авдіївки потрапили під снайперський вогонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Досягатиме мети іншим шляхом" - розповіли, що надумав Путін

У той же час на луганському напрямку з 120 і 82-мм мінометів, озброєння БМП і зенітної установки окупанти стріляли по українським військовим під Троїцьким, а з мінометів калібру 82 мм - під Кримським. Також в районі Луганського бойовики застосували БМП і зенітні установки, а в районі Залізного і Зайцева - гранатомети і великокаліберні кулемети. При цьому українські позиції під Новозванівка і Світлодарську потрапили під вогонь з гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розіб'ємо за лічені тижні" - по Донбасу зробили оптимістичний прогноз

Міжнародна волонтерська група InformNapalm оприлюднила базу даних, яка доводить російську військову присутність в Україні, Грузії і Сирії. Базу даних збирали 4 роки. В ній - 44 типи російської техніки та понад 1300 військовослужбовців з 89-ти формувань російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Гранатомети, кулемети та зенітні установки: бойовики вбили українського бійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути