четвер, 26 грудня 2019 16:19

ГПУ звільнила представників України у слідчій групі по МН17

ГПУ звільнила представників України у слідчій групі по МН17
У березні 2020 року у Нідерландах має розпочатися судовий процес над винними у збитті пасажирського літака. Фото: Fb/LarysaSargan

Генеральна прокуратура України звільнила прокурорів, що входили в міжнародну слідчу групу (JIT), яка розслідує збиття літака рейсу МН17 над Донбасом.

Про це повідомила речниця колишнього генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

"Прокурорів, що входили в міжнародну слідчу групу, звільнено! Ще раз: Звільнено керівника слідчої групи по МН17 від України та єдиного прокурора від України. Цю інформацію я отримала від колег з ...Нідерландів", - написала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила Цемаха в розшук

Вона нагадала, що у Нідерландах має розпочатися судовий процес над винними у збитті пасажирського літака вже у березні 2020 року.

"Фред Вестербеке, голова міжнародної Спільної слідчої групи (JIT), після такої новини особисто прилітав до Києва, але наш генпрокурор не знайшов для нього часу. Знайшов час заступник. Що ми, врешті, маємо? Маємо відкрите бажання з боку керівництва ГПУ "злити" слідство по МН17", - сказала речниця Луценка.

Гаазький Міжнародний кримінальний суд ООН опублікував доповідь про злочини під час війни на Донбасі. Зафіксовані 1,2 тисячі випадків військових злочинів, у яких підозрювані представники ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ звільнила представників України у слідчій групі по МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути