Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 10:53

"Місто перетворили в резервацію" - з'явились фото окупованої Горлівки
5

Охорона блокпосту до Горлівки
Фото: sprotyv.info
Напис на блокпості до Горлівки
На українському блокпості багато старих людей
Блокпост до Горлівки
До Горлівки втекли жителі навколишніх сіл

Окупована Горлівка нагадує резервацію. В місті розруха і мало людей, пише в соцмережі колишня мешканка Тетяна Свідерська.

"Побувала в Горлівці. Від емоцій закрилася, тому тільки дивилася. Спустошеність. Безнадія. Зубожіння. Блокпости - пекло. Люди похилого віку, літні, криві, ледве стоять, сліпі. В бруду. В холоді. Їдять на ходу варену картоплю і солоні огірки, стоять із торбами. Шамкають беззубим ротом. Багато годин. Четвертий рік. Залишалося 35 рублів, віддала їх бабусі в черзі. Вона плакати: "Жити не хочу", - розповіла Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото окупованого Харцизька.

Автор поста зазначає, що в Горлівці людей небагато, увечері будь-який рух припиняється. Найбільше вразила руїна будівлі підприємства "Артемвугілля".

"Шок від будівлі "Артемвугілля". Якась розбита машина на території. Раніше, пам'ятаєте, яка там територія доглянута була, Квіти, клумби, чистота. Зараз - убогість, завалені мішками вікна. Страшне видовище таке. Велике і жваве колись місто перетворився в справжню резервацію", - написала вона.

ООН підрахувала, що за 11 місяців поточного року в зоні бойових дій на Донбасі від мін загинуло і поранено 103 людини. Всього з початку воєнного конфлікту в 2014 році на Донбасі були вбиті щонайменше 2500 мирних жителів і отримали поранення понад 9 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Місто перетворили в резервацію" - з'явились фото окупованої Горлівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути